Van bovenaf de afslagplaat net vóór de tweede bout op de rechterband spelen; rustig-strak met een middelsnelle (3D MGC Drachten, 3D Remo Zaugg, Fun for kids rood-bruin), of dóórslaan met een minder snelle bal.

Een snellere bal (Deutschmann 085, Gebi 56) rustig naar het midden van de rechter band spelen. Mag de band raken, maar dat hoeft niet. 
Rechtstreeks of rechts langs de hole op terug.

Een snellere bal (Deutschmann 085, Gebi 56) rustig naar het midden van de rechter band spelen. Mag de band raken, maar dat hoeft niet. 
Rechtstreeks of rechts langs de hole op terug.

Van bovenaf de afslagplaat zo vroeg mogelijk op de eerste linkerband. Strak spelen met een warme dode bal (SEM2002), of rustig met een hardere dode bal.

Van het tweede of derde gaatje van boven op de afslagplaat net na de derde bout op de rechterband spelen. MG A4 of iets dergelijks. Temposlag, en moet met wat geluk precies goed langs een vervelende hobbel in de baan gaan. 
N.b. Een te hard te vroeg op de band gespeelde bal zal door de cirkel en behoorlijk ver terug de baan in lopen, met een vrijwel onmaakbare put als gevolg.

Van onderaf de afslagplaat strak door de ruimte tussen de punten spelen (of hard via de linkervoorband) met een net niet dode bal (3D Gonny Kolsteren Memorial).
N.b. Put in de circel van positie tussen pakweg half éen en twee uur, rechts van het midden in de pot spelen!

Vanaf het tweede of derde gaatje van onder op de afslagplaat met een snelle bal laat op de rechtervoorband spelen. Gebi 65 is m.i. de bal met de beste valkans, maar wel “aaien”!
N.b. Mocht de bal onverhoopt terug de baan in lopen en aan de linkerkant tussen de band en de uitleglijn blijven liggen, dan daarvandaan putten en niet vanaf de uitleglijn. Dat spoort namelijk voor geen meter.

Van onderaf, of éen gaatje daarboven op de afslagplaat midden door de tweede muur mikken. Rechtstreeks; kleine terugloopkans links langs bij tempo pot. Rustige slag met een bal van tempo BO0-Ba.
N.b. Er zit een holle plek onder de baan bij de tweede muur. Bij sommige weersomstandigheden heeft dit invloed op de loop van een rustig gespeelde bal, die scherp naar links tegen de derde muur kan afslaan. Er zit dan niets anders op, dan een minder snelle bal strakker te spelen.

Van midden op de afslagplaat laat op de rechtervoorband. Strak spelen met Grenchen 10-12, 3D 413-523. Rechtstreeks of rechts langs op terug.

Midden recht. Strak spelen met 3D 513-613 of vertrouwensbal. Rechtstreeks.
N.b. Put links in de baan rechts binnen de put mikken. Rechts in de baan vrijwel onputbaar.

Van bovenaf de afslagplaat tamelijk rustig laat langs de rechtervoorband laten glijden. Witte grote klikker. Rechtstreeks. Kleine terugloopkans, grotere kans op “baanpret”.

Van bovenaf de afslagplaat strak net vóor de oploop op de rechtervoorband spelen. Dat is te zeggen: als je (van nature) met krul speelt; met trekeffect is het omgekeerd – van onderaf net vóor de oploop op de linkervoorband. Moet rechtstreeks, maar de baan staat ietwat bol, zodat de bal veelal net voor de pot wegloopt… Balkeus sterk afhankelijk van weersomstandigheden en persoonlijke slag.

Vanaf het midden van de afslagplaat of daarboven tamelijk strak ca. bij 2e bout op de rechtervoorband spelen. 3D 313, 3D443.

Van bovenaf de afslagplaat of éen gaatje daaronder met trekeffect nèt voorbij het hoogste punt op de linkerband spelen. Linkslangs op terug. Tempo bal 3D 143-263. Is voor mensen die trekeffect kunnen spelen goed uit te trainen.

Van het derde gaatje van onder op de afslagplaat tamelijk rustig rechtuit spelen. (Kan via linkervoorband.) Temposlag. 3D Mariusz Ciesielski, 3D523-623, Grenchen 12-16, FFK rood-bruin.

Van het tweede of derde gaatje onder het midden van de afslagplaat net vóor de tweede bout rustig tot strak op de rechterband spelen. MG A4. ’s Morgens even een paar slagen doen om te zien hoe de baan die dag loopt. Niet te missen.
N.b. Ja, je kunt natuurlijk ook rechtuit spelen met een (grote) dode bal. Maar kom niet bij mij klagen, als een bijna perfect geslagen bal de band van het hoefijzer mist en om de pot heen terug de baan in loopt, of een zandkorrel raakt en afslaat in de “keuken”.

Van onderaan de afslagplaat laat rechts op de band in de versmalling spelen. Rustige slag met een tamelijk snelle bal, vanaf Deutschmann 085. Rechtstreeks, of terug van strak rechtslangs of, ietwat onzekerder, linkslangs.
N.b. Put rechts uit de baan links binnen in de pot mikken.

Vanaf het tweede of derde gaatje van boven op de afslagplaat iets rechts van het midden strak in de salto spelen. 3D213-313, 3D263-363.

Van onderaf de afslagplaat naar de pot spelen. Temposlag met vertrouwensbal. 3D463.
N.b. Deze speelwijze geeft een extra valkans “op terug” als je de pot links mist, vooral met wat krul.
Voor spelers met een zuivere slag: middenuit met de afslagplaat mee loopt perfect.